Mr Isufi talar ut....

I lördags kom BK Kenty på besök för att spela match mot oss på konstgräset (åkrahäll). Just konstgräs verka gå hem för oss, vi trivs väldigt bra på det underlaget, kanske pga. att vi under hela vinterträningen hade möjligheterna att träna på konstgräs. Då och då var det nästan som en is bana, men vi klagade inte! Bättre det än grus. Under uppvärmningen kändes det väldigt bra, vi var taggade och det märkte man. Vi ville verkligen bevisa att förlusten mot Söderköping vara bara en engångsgrej. Men matchen började inte bra, Kenty låg lågt i försvarsspelet och kontrade. Dom gjorde det bra och fick utdelning direkt. 0 - 1 var ett faktum, men personligen kände jag inte den känslan man brukar känna när man släpper in ett mål, utan var sugen på ge järnet och kriga till oss ett mål direkt och det ville nog hela laget. Evestål fick ett kanon läge direkt, han sköt och målvakter lyckades "toucha" bollen med foten som styrdes ut, där stod Linus h aka karrlicho, misstänkt offside och petade bollen i mål. Och nu stod det 1 - 1 . Första halvlek spelade vi väldigt bra, trygga med boll bra rörelse och ett par kreativa anfall. Andra halvlek gick vi ut hungrigare än någonsin, vi skulle bara ut och vinna denna match. Ett inlägg kom från vänster kanten som sedan gick förbi alla försvarare och fram till Tommy P som tar emot och lägger upp den i nättaket. 2 - 1 till oss och så slutade matchen. Ett plus till Oliver B som gjorde en kanon räddning i slutet. Sen måste jag ge mittfältarna ett stort plus med för bra defensivt jobb! 

Nu var det dags för match mot Gullringen, ett lag som vi inte visste så mycket om, bara att de låg sist och att vi inte skulle underskatta dem. Vi kom fram till arenan efter ett par härliga timmar i bussen. Planen såg väldigt fin ut, kortklippt och jämn. Startelvan såg nästan ut som förra matchen, Tommy kunde inte spela pga. skada och Gezim D fick spela ute på kanten och Linus fick ta klivet upp till anfallet. 
Domaren blåste igång matchen, och Gullringen visade direkt att de var hungriga. Detta skulle inte bli en lätt match för oss. Dom spelade tufft, aggressivt försvarsspel och vi var lite chockade i början för att dom satte hög press på oss. Vi försökt spela från första minuten men det var inte den typen av match, ibland måste man släppa sitt spel och anpassa sig till motståndarna. Det var precis vad vi gjorde, vi började spela tufft, aggressivt och nästan intill fult spel. Detta gynnade oss, vi började ta över matchen och trötta ut motståndarna. Under hela första halvlek så försökte de lyfta bollar bakom backlinjen, och vi kontrade med samma spel, vilket var bra för vi lyckades splittra på deras lagdelar. Det gjorde att vi fick större ytor att jobba med boll. Första halvlek var ganska jämn. Men andra halvlek skulle vara vår, det bestämde vi redan i halv tid. Vi gick ut satte 0 - 1 efter ett bra press spel från vår sida, Simon lyckades skrämma mittbacken och peta bollen förbi målvakten . 0 - 2 gjorde även Simon efter en fin boll mottagning och ett ännu finare avslut i bortre hörnet. Gullringen lyckade reducera, efter ett inlägg men vi gjorde 3 - 1 direkt efter. Gezim väggar med Philip och gör sin back och placerar in den fint i mål. Efter detta trodde nog alla att matchen var helt klar, men domaren lyckades hitta en straff till motståndarnas fördel. 2 - 3 var ett faktum och det blev 6 - 7 nervösa
minuter kvar för oss men vi klarade av det! Ett plus till Simon och Gezim som gör målen, men backlinjen ska ha ett plus med som håller ihop laget med bestämt aggressivt försvarsspel. 

Vi har nu tagit 6 viktiga poäng, och fortsätter vi spela med den attityden som vi har gjort de senaste två matcherna så kommer vi ta många mer 3 poängare!

.

Bashkim Isufi

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0