Kährs Nybro Open dag 2

Dag 2, fredag 10 januari blev en sen kväll, detta pga att vi inte ville börja förrän kl 17.00 då det är en arbetsdag, samt att vi vill spela klart damturneringen för att inte lagen skall behöva åka till ishallen för många gånger. 
 
I kommunens två grupper så var det följande att notera, att i grupp B så tog förra årets vinnare Pukebergs BK inte en poäng! Tre raka förluster av förra årets vinnare är nog ovanligt, och det var nog lite tungt för dem att åka hem så tidigt, särskilt då de enligt tränare Holm spelade bättre fotboll i år än förra året, men resultaten var ju lite sämre.
Och jag kan iaf hålla med om att Pukeberg försöker spela lite fotboll, men gör man inte det tillräckligt bra så blir man straffad.
 
Och även Orrefors åkte ur i gruppspelet, de brukar ju gå vidare och även gå långt, men inte i år. I grupp B gick istället Alsterbro och Flerohopp vidare, och bägge lagen såg stabila ut.
 
I grupp C så gick planenligt Madesjö vidare, medans vi i Nybro IF var mycket glada att vi tog oss vidare då vi i år hade stommen hämtad från vår ungdomsgrupp minus de 5 som är utlånade till Trekanten. 
Utslagna efter en kväll blev S:t Sigfrid och Bäckebo. 
 
Slutspelsgrupp 1 slutade med Madesjö som 1:a och Trekanten som 2:a, medans Flerohopp åkte ur efter två tappra insatser. Grupp 2 blev ett getingbo som verkade sluta med att alla 3 lagen hamnade på samma poäng, men tillslut så var det Örsjö som vann före Nybro IF U, medans Alsterbro fick lämna turneringen.
 
I Damklassen så blev det enligt förhandstipsen IFK Kalmar och Madesjö lag 2 som tog sig vidare, men det var med knapp marginal som Madesjö lyckades ta sig vidare. Det var i sista matchen en helt avgörande match mot Team Södermöre, men där lyckades Madesjö vinna med 2-0 och ta sig vidare till semifinal. 
 
Semifinal 1 blev en match mellan Madesjö lag 1 mot Madesjö lag 2 som slutade 0-4. 
I den andra semin så vann IFK Kalmar enkelt mot Emmaboda med 5-0. 
Här fick väl de som önskat en delad damklass vatten på sin kvarn, och vi skall försöka kolla över detta, men då behöver vi få in lite fler lag i damklassen! 
 
Finalen blev en mycket trevlig tillställning, men med ett väldigt annorlunda straffavgörande! 
Madesjö tog befälet och även ledningen, men IFK tog över lite vareftersom. Och de fick även in en kvittering efter en mycket tveksam frispark, enligt mig iaf. Men starkt att bara jobba på och tillslut kvittera mot ett starkt inomhuslag som Madesjö. IFK har också några mycket duktiga spelare som ofta vinner individuella kamper. 
Och IFK hade även några gyllene lägen att avgöra finalen, men frilägena togs inte tillvara, och det blev precis som förra året ett straffavgörande. 
 
Och tyvärr så blev denna strafftävling lite förstörd, för när Madesjö skall lägga sin första straff så går brandlarmet, spelaren fortsätter ändå och IFK målvakt går ut och räddar straffen. Men efter denna straff så bestämmer vi att alla skall lämna ishallen, och jag går då fram till den domare som vilar och frågar han vad vi skall göra. Jag fick direkt svaret att han tyckte straffen skulle gå om, vilket även de båda dömande domarna tyckte var rätt att göra, så det var för mig ett enkelt beslut då även jag tyckte det kändes rätt. 
 
Det finns ju ingen regel som vi kunde stödja detta beslut på, utan det var ju upp till domarna och mig som tävlingsansvarig att ta ett beslut, och detta kändes som mest rättvist. 
Men jag förstår att inte alla i IFK höll med oss, men vi 4 som hade ansvaret var eniga så det var bara för dem att inse faktum att vi lät Madesjö slå om straffen när vi gick tillbaks in i hallen. 
 
Och det var starkt att samma spelare ställde upp sig och sprang fram och satte bollen i mål! Därefter så gör IFK mål, Madesjö sätter även nästa, men därefter missar IFK sin andra straff. Och när sista Madesjöspelare efter en lite tursam straff som tar på målvakten och sakta rullar i mål så var det glädje i Madesjö, ett stort grattis. 
Men tyckte väldigt synd om IFK som föll extra tungt då de fick uppförsbacke pga vårt beslut att lägga om straffen. 
 
 
 
Men kan väl säga att Victoriahallen som vanligt under fredagen är den mest intensiva och häftiga undet våra cupdagar. Det var roligt att se all aktivitet och folk i en enda gröt i den nyrenoverade ishallen.  
 
Patrik
 
 
 

Kommentarer
Postat av: O Q

Lite rättelse i damfinalen. Madesjö tog ledningen och IFK kvitterade på en tveksam frispark.

2014-01-17 @ 10:05:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0