Kährs Nybro Open dag 3

Dag 3, lördag 11 januari blev en mycket lyckad dag på alla sätt, kanske mest beroende på Mycket Gutt FF med några före detta Kalmar FF spelare i laget! Eller var det NIF Old Stars med många före detta Nybro IF spelare som drog så många till den nyrenoverade ishallen i Nybro! Eller var det bara en blandning, men lördagen brukar vara en lite sämre dag för oss medan det i år var en bra dag.
 
Vi försökte ju att få in lite lag från kronoberg för att spela en egen klass kallad "Kronoberg", men det föll platt till marken då vi inte lyckades få in ett enda lag från det området! Och vi fick med mycket kort varsel döpa om klassen till "Öppna klassen" och ta in lite blandade lag, men det gick över förväntan måste man säga. 
 
Vi hade några lag med i öppna klassen som inte fick plats i den mycket populära Länsturneringen, sen hade vi några föreningar med stora trupper som fick möjlighet att anmäla ett lag till. Sen har vi en bekants släkting som förra året blev sent inringd till Ingemar Crantz Cup (Pukavik) som detta året var med och spelade med Sölvesborgs FF. Sen har vi de två inbjudna lagen Mycket Gutt FF där Martin Nilssons blogg med samma namn var ansvarig, och han fick med sig några välkända gamla KFF spelare med Henrik Rydström & Tobias Carlsson i spetsen.
Och så var det våra egna gamla spelare i NIF Old Stars som gjorde aktiv reklam för sitt deltagande i Nybro Open.
 
I grupp A så gick Mycket Gutt fram som en ångvält och vann gruppen med 3 vinster och en oavgjord med målskillnaden 9-0. Resterande lag som gick vidare i vår mycket generösa kravbild med att 4 av 5 lag gick till kvartsfinal var Flygsfors/G U, Emmaboda ID och NIF Old Stars, utslagna blev Kalmar Södra U.
 
I grupp B var det Ängö BK U som vann med 4 raka segrar, och de fick med sig nystartande Karlskrona AIF, Sölvesborgs FF och IFK Kåremo. Utslagna blev Fagerhults AIK på målskillnad. 
 
Och i kvartsfinalerna så var det ettorna och tvåorna som slog treorna och fyrorna, rättvist va? Närmast att skrälla var NIF Old Stars som föll mot Ängö efter straffar, och den ende som missade sin straff var den i NIF-laget som spelat aktivt under året! Var det nerverna som svek mr Rosqvist eller var det en felstuds tror ni? 
 
Semifinalerna blev Mycket Gutt FF - Karlskrona AIF 3-1, och Ängö BK - Flygsfors/G 3-1 efter straffar. 
Och i finalen så var Mycket Gutt FF starkast och vann rättvist mot Ängö BK med 2-1. 
Undra om de gamla elitspelarna var slitna efter finalen? De spelade ju sin första match kl 10.00 medans finalen spelades kl 23.00, men det är ju svårt att komma ifrån detta problem med långa väntetider, men vi försöker hitta bättre lösningar som är genomförbara. 
 
 
 
Ingemar Crantz Cup har tappat i status under de sista åren, och vi har fått höra att både IFK Berga och Lindsdals IF tycker det är för långa dagar och att de är tveksamma till att deltaga...... 
Därför har jag sagt till styrelsen några gånger att skall vi behålla dessa lag så måste vi korta ner deras tider. 
Sagt och gjort, vi ändrade till att bara köra med 4 eller 5 lag i en enkelserie (det blev bara 4), därefter semi och final. Så vi lyssnade och försökte göra våra konkurrenter nöjda så att vi kan behålla statusen. 
 
Men vad får man sen läsa på deras respektevi bloggar?
 
Ett bra eller snarare dåligt exempel på just detta är Nybro Open. Från att tidigare har varit 12 lag i Elitklassen är man nu nere i fyra! Alla lagen går till slutspel vilket innebär ett uddlöst gruppspel, sista året?
 
Nu är det endast fyra (4!) lag med i vår klass. Lagen är LIF, Nybro IF, Kalmar AIK och IFK Berga. För vår del har det varit svårt att attrahera killarna till att delta i denna turnering. De tycker helt enkelt inte att det är kul. Men vi gör det bästa av det och har plockat med flera unga hungriga killar som mer än gärna vill visa framfötterna.
 
Flera jag pratat med i Nybro IF blev lite arga och besvikna då de tyckte att vi tillgodosett deras önskemål och sen klagar dem offentligt på vårt försök att göra som de vill. Medans några med mig bara inser att det är så det är nuförtiden, det är inget att göra något åt. Det var precis samma sak då Markku Ahonen för några år sen skrev om att vi måste förnya Nybro Open, vi måste göra förändringar. Och det är ju precis vad vi gjort, men sen kom det en rad om att vi slopat söndagens finalpass, och med frågan om det var dödsstöten för Nybro Open?   
 
Nu till fotbollen, i det kravlösa gruppspelat vann IFK Berga före Nybro IF, Kalmar AIK FK och Lindsdals IF.
Sen slog Berga Lindsdal med 2-0, medans vi vann mot Kalmar AIK med 4-2.
Och i reprisen från förra året så blev det final mellan Nybro IF och IFK Berga, och det var Nybro IF som tog hem segern med 2-0 efter en jämn final.
 
 
 
Och vi får väl se om det blir någon mer turneringsseger för Nybro IF i denna turnering, vi får väl göra några nya förändringar igen så får vi se om upplägget passar de andra föreningarna. 
 
 
Patrik
  
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0