Mot nya höjder med nedskärningar & anpassningar!

I dagsläget så har vi i sportgruppen lyckats med att få ihop en i vårat tycke en A-lagstrupp som iaf på papperet ser lite bättre ut än förra året. Sen om det blir ett bättre resultat är ju en helt annan sak, men känslan är bra, mycket bra. 
 
Men då Nybro IF precis som många andra föreningar har det svårt med ekonomin så känns det som ett bra läge att informera om lite vad som hänt och vad resultatet blev. För vi har varit med om att allt för många gånger blivit helt felaktigt bedömna och negativt omtalade i flera saker där vi varit helt oskyldiga.
 
Och det saken gäller är ju just våran A-trupp som i nuläget känns mycket bra. Men om vi under året skulle hamna i en ekonomisk knipa pga om något speciellt skulle hända som inte föreningen kunnat förutse så tror jag att det många skulle prata om är att vi får skylla oss själva då vi värvat så stor och dyr spelartrupp! 
 
Men jag har under mina 6 år i den bästa av föreningar en klar bild av hur tufft det är för oss och många andra ledare med mig som jag pratar med i dagens samhällssituation. Men det gäller bara att jobba än hårdare för att få allt att gå runt, då alla föreningar får det allt svårare att få in lika mycket sponsorpengar som tidigare. Vilket gör att vi alla måste titta över andra sätt att få in pengar, eller att anpassa sig till det man vet och kan påverka.
 
Och inom Nybro IF så har vi försökt att anpassa oss till ett år med än tuffare tider. Vår styrelse gav oss i sportgruppen en minskad spelar & ledarbudget på 25% inför planeringen av 2014 års säsong. Och det kom inte som någon överraskning för oss, utan det var något jag pratat med Festim om under hela 2013, och främst under hösten då vi redan planerar för nästa säsong. Så vi i sportgruppen lyssnade på vad styrelsen hade för argument för denna sänkning, och vi kunde bara hålla med dem, och vi hade blivit mer oroliga om styrelsen inte hade dragit ner på vår budget! Så vi var nöjda, och vi tog det som en utmaning att för fjärde året i rad ändå få till en förbättring av A-lagstruppen. 
 
Och det är med den bakgrunden som vi i sportgruppen är dubbelt nöjda med den responsen vi fått av spelare och ledare. För vi tycker att när vi tränar 4-5 ggr/veckan året runt (nästan) så är det ändå som ett halvtidsjobb att spela för Nybro IF. Och då vi kände att vi fått ihop en så pass bra trupp så hade vi i år möjligheten att låna ut 6 st unga ambitiösa spelare till vår samarbetsförening Trekantens IF. Det tror vi är bra för dessa ungdomar, de får träna och spela i Div.4, plus att fortsätta träna 2 gånger med oss i Nybro IF för att bibehålla träningsdosen. 
 
Men flera av våra nya har tagit beslutet att spela för Nybro IF på rena fotbollsgrunder, de har hört om hur vi tränar/utbildar våra spelare på ett bra och roligt träningssätt. Bästa beviset av det har de fått av Emil Andersson som ofta pratar om hur bra och utvecklande träningar vi har i Nybro IF. Och de som har kommit på våra träningar har själva fått uppleva kvalitén vi har, och därefter har vi i sportgruppen en lättare uppgift att få spelaren till oss.  
 
För det är just fotbollen, träning och utvecklingsmöjligheterna som är vårt argument mot spelarna vi slåss om med Kalmarlagen Lindsdal och Berga, och än mer nu då bägge lagen spelar en division högre än oss. 
Men vi känner att vi med dagens trupp har en stor möjlighet att under 2015 åter få spela mot bägge dessa lagen i Div.2! 
 
Patrik
 
   
 
 

Kommentarer
Postat av: Anders

Länge sedan bloggen uppdaterades...

2014-03-12 @ 13:55:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0