Inför Nybro IF - FK Älmeboda / Linneryd

Vi går tillbaka i tiden. Två veckor, närmare bestämt. Det är den fjärde april, och den allsvenska premiären för Hammarby är nära. En sex år lång ökenvandring i Superettan är över och Bajen ska göra sin återkomst i den svenska fotbollens finrum; Allsvenskan. Spelarna marscherar ut på planen, och drygt 30000 åskådare stämmer upp i Kentas klassiska inmarschsång. Den hörs över hela Södermalm. Från orten, till Årsta, Gullmarsplan. Orden har aldrig varit så starka som idag.

"Jag har väntat så länge på just denna dag, och det är skönt att den äntligen kommer."


Imorgon är det två veckor sedan vi stod där på Tele2 och bevittnade Bajens återkomst. Det har blivit den 18:e april, och nu är vår stora dag är äntligen här. Vi har spelat inomhuscuper, träningsmatcher och varit på teambuildingresa i Stockholm. Vi har tagit oss igenom otaliga fyspass, löpningar och träningar i den svenska vinterns alla väderförhållanden. Det har blåst, det har regnat och det har framförallt snöat. Ibland har Åkrahälls konstgräs till och med varit mer vitt än grönt. Bollarna har varit hårda, fötterna kalla och vissa dagar har inte ens underställen hjälpt till att värma. Efter timmar av försäsongsträning på konstgräs, i inomhushallar, i gymmet, i ishallen och på löparbanorna så är det äntligen dags att få kliva ut på Victoriavallens matta för årets första seriematch. Den stora dagen är äntligen här. Det är dags för seriepremiär.


Älmeboda/Linneryd står för motståndet och försäsongsmötet med de orangeklädda för drygt en månad sedan slutade i Nybroseger med 2-1 efter att Nicke Gus öppnat målskyttet med en väl avvägd lobbnick efter en fantastisk framspelning av Karwan Delashob. Oliwer Bergman stod för en rad fina räddningar och Saman Eliassi gjorde sent i den andra halvleken det avgörande målet i en match som innehöll både bättre och sämre perioder på konstgräset i Hovmantorp. Morgondagens match mot samma motstånd är som sagt startskottet för årets serie, och vad den och årets säsong förväntas innehålla har jag frågat mittfältsmaestron tillika citatmaskinen Karzan Eliassi om. Här är hans tankar:


Vad tror du om den stundande seriepremiären?

- Jag tror att det blir en match med mycket kamp, och så kommer det att se ut under seriens första omgångar när planerna inte direkt är i toppskick. Vi känner oss väl förberedda och jag tror att laget med mest mod och kvalité kommer att gå vinnande ur striden.


Vad har du för tankar om årets serie?

- Det blir en intressant serie. Inga lag har flyttats ner från Division 2 och många hungriga nykomlingar har tagit klivet upp från Elitfyran. Min syn på det hela är att det kommer att bli en jämn serie där ett antal lag kommer att slåss om topplaceringarna. Jag håller ett extra öga på Skånelagen Osby och Bromölla.


Vad tror du om vår säsong?

- Vi har en bred trupp och det är bara en av faktorerna som krävs för att avancera upp från den här divisionen. Jag tror att mycket handlar om tillfälligheter och att ha turen på sin sida vad gäller allting, exempelvis skador och matcher där spelet inte riktigt fungerar. Vi har förutsättningarna för att gå upp, och jag hoppas att vi är där när serien är slut i höst.


Truppen till morgondagens match består av 17 man och ser ut enligt följande:
Oliwer Bergman, Filip Lundin, Fredrik Johansson, Razgar Eliassi, Kalle Franzén, Jesper Löfgren, Adam Nordström, Gezim Dalipi, Oscar Sandin, Karzan Eliassi, Markus Fransson, Karwan Delashob, Niklas Gustavsson, Erik Hoang, Jörgen Helmersson, Ludvig Ingelsson, Juan Gomez.


Varmt välkomna till Viktoriavallen imorgon. Ta med släkt, vänner och bekanta och gör årets premiär till en fotbollsfest tillsammans med oss. Matchstart är 13.00, men var gärna på plats några minuter tidigare för att lyssna på vår nyinspelade inmarschlåt!

Vi är redo för det som ligger framför oss, vår stora dag är äntligen kommen, och jag avslutar detta premiärinlägg med att citera Kenta, Nya Söderstadion och Hammarby.

“Jag har väntat så länge på just denna dag, och det är skönt att den äntligen kommer.”


Skribent: Oscar Sandin

 

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0