Kährs Nybro Energi Open 2016 (Del 1)

Skall försöka mig på en liten återblick på årets upplaga av Kährs Nybro Energi Open, en mycket populär och välbesökt turnering som vi nu spelade för 35:e gången i Victoriahallen.
Förberedelserna gick bra, och förra årets oro för mattan löstes i år med samarbete med vår nya huvudsponsor Nybro Enrergi genom Anders Lundell. Den andra huvudsponsorn är ju sen några år tillbaka Kährs.  
 
Torsdagen är det ju som alltid en akut inläggning av mattan där A-laget har som uppgift att göra, och efter en bra start så tog linjeringen lite ovanligt lång tid, så detta år fick vi skjuta upp starten med 10 min. En spelare viskade i mitt öra att det saknades en tydlig arbetsfördelning, och ger man vissa spelare fria händer så blir det som denna gång, ostrukturerat och långsamt :)  Sen saknades det några spelare under denna traditionella inläggning! 
 
 
Och som alltid så släpper mattan lite under torsdagen och fredagen, för att sen sitta hårdare under lördag och söndag. Och pappen vi måste lägga ut i kanterna ser alltid hal och farlig ut, men det klarar sig alltid ändå.
Men några gånger så var det några spelare som satte foten på pappen, och då går den ju sönder och måste lagas. Det komiska är att det ofta var samma spelare som satsade fullt fast dem närmade sig kanten med pappen, medans 99% av spelarna sakatde in och tog det försiktigare när dem närmade sig sargen!
 
 
Vi hade i år lite yngre medarbetare till flera uppgifter under turneringen, och det gick alldeles förträffligt bra för alla nya. Ofta var det som under vår ungdomsturnering Bigso Box under mellandagarna så att det var många från vår samarbetsförening Flygsfors/Gadderås IF som ställde upp och hjälpte till under dagarna, tack för det Flöget.  
Annars så är det ju föräldrar till våra ungdomar som gör stora insatser i kioskerna under cupen, och där gjorde många föräldrar en fantastisk insats, och där de flesta spred en positiv atmosfär runt omkring kioskerna. 
 
Och det är under vissa perioder ett stort tryck i kioskerna, vilket några av föräldrarna blev medvetna om då det under vissa pass saknades lite folk. Och då fick dem förälrar som var på plats arbeta ännu hårdare.
Men under alla 4 dagarna så var det en som alltid var på plats, och det var Jenny Karlsson som återigen visade en vilja att göra en STOR insats, tack Jenny.  
 
Annars så har ju dem som sitter i entrén fått det största lyftet från att innan ha suttit ute i iskalla kurer till att nu sitta inomhus och samtidigt även kunna se på lite fotboll. Sen har vi precis som tidigare fått in en hel del förfalskade entrébiljetter, då vissa inte har några betänkligheter i att "fuska" sig in, tragiskt. 
Sen är det flera gånger vi sett folk släppa in sina kompisar eller släkt genom vissa ingångar som vi inte alltid kan bevaka, och dem verkar knappt ens skämmas för det, utan det verjar vara deras rättighet att göra så! 
 
Och det var även många som gick in gratis vid den stora entrégrinden, där var det flera gånger hockeylag och lite andra personer som gick in och ibland skulle hämta sina saker, och då slinker det samtidigt in ett flertal, särskilt då det tar lång tid att få alla att hämta sina saker. 
 
Men förutom det så var det en fantastiskt trevlig turnering, allt flöt på bar under hela cupen, och dem 01-killar som hjälpte till att ta bort mattan på söndagen fick kämpa, sen såg jag vissa som slet hela tiden, medans några smet undan och lekte, men ledarna Johan RylanderPer Oskarsson och Sebastian Hultman gick i täten och gjorde ett fantastiskt jobb. Och från föreningen så var det Mikael Wandér som var med och tog bort mattan, men som han gjorde det, imponerande instas Micke!  
 
 
Men jag vill här framföra ett jättetack till alla funktinärer, föräldrar och alla andra som hjälpte till att göra årets upplaga av Kährs Nybro energi Open till en trevlig helg med mycket folk och en hel del fotboll.
Utan allas insatser så går det ju inte att genomföra en så här stora aktivitet, TACK.  
 
Under helgen skall jag försöka sammanfatta själva fotbollen som spelades under helgen. 
 
Patrik
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0