Kährs Nybro Energi Open 2016 (Del 5) Damturneringen...

Och så har vi damturneringen att gå igenom, och det var ännu närmare denna gång, men till slut så var det favoriten Färjestadens GoIF som stod där som vinnare för andra året i rad.

Grupp A, här vann Team Södermöre med full pott på 9 poäng. Men därefter så var det målskillnad mellan IFK Kalmar och Madeshjö IF som bägge hamnade på 4 p, men det var IFK som tog semifinalplatsen med 2 mål bättre. Lessebo/Hovmantorp kom sist, men gjorde ändå en bra turnering då det var första gången dem var med här.

Grupp B, och här var det Färjestadens GoIF som vann med full pott och 9 poäng. Och tvåa kom Emmaboda IS med 4 p, och utslagna blev Lindsdals IF med 2 p, och Runsten/Möckleby IF på 1 p.

Semifinaler blev det och det gick så här:
Team Södermöre - Emmaboda IS 1-0, det var en chansfattig match där Södermöre fick ett rätt tidigt mål, och därefter var det mest fight och kamp utan några farligheter vad jag kom ihåg, men ändå en rättvis seger.
Färjestadens GoIF - IFK Kalmar 3-0, här var det en klarare segrare, men IFK unga lag gjorde det bra, men dem räckte inte till mot Färjestadens rutinerade lag.

Finalen blev då:
Team Södermöre - Färjestadens GoIF 2-3 (efter straffar).
Förra året så vann Färjestaden också mot Södermöre, men då med 1-0. Och i år blev det än tuffare då det gick till straffar där Färjestaden vann. Jag tror det var Södermöre som tog en tidig ledning, men där Färjestaden vände och tog ledningen med 2-1 med bara någon minut kvar. Men i sista minuten så lyckades Södermöre kvittera och få matchen till straffar, men det blev som sagt Färjestaden som var starkast där.