Intervju nr 2 inför premiären med Marcus de Graaf.....

Intervju nr 2 av 12 inför seriepremiären är en 25-årig Marcus de Graaf från Runsten-Möckleby, men vem är han?

 

Vi har här en ung 25-åring som snabbt fick en ärorik titel, och det var att han påminde mycket om David Evaldsson! Vet denna sympatiska spelare om vad det innebär? 

Ska jag gissa på något så är det nog att vi båda kan spela på flera olika positioner. Jag vet att någon i tränarstaben benämnde det som att man var bra på att ”släcka bränder”. Sen vet jag att David också är en oerhört ödmjuk person vilket jag alltid försöker att vara.

Kort sammanfattning av din fotbollshistoria!

Min fotbollskarriär började i Glömminge/Algutsrums IF juniorverksamhet. Vid 14/15 års ålder tog jag steget upp till seniorlaget i Glömminge IF där det blev några säsonger innan det bar av till Färjestadens GOIF. Efter sejouren i FGOIF vände jag tillbaka till Glömminge innan jag hamnade i Runsten/Möckleby IF som jag representerat de senaste fem säsongerna.

Varför blev det Nybro IF?

Jag fick en positiv bild av klubben, spelare och ledare vid första träffen och det tillsammans med den sportsliga utmaningen gjorde att valet föll på Nybro IF.

Vilken sorts spelare är du enligt dig själv?

Jag är en följsam spelare med bra lungor som alltid ger allt för laget. Den öländska fotbollsfostran sätter sina spår.

Hur har din första tid varit i Nybro IF?

Mycket bra! Det är ett lättsamt gäng att ha att göra med som jag trivs väldigt bra i. Det går inte en träning utan att man får sig ett gott skratt av Karzans och Gezims olika kommentarer.

Samtidigt på planen blir det bättre och bättre. Det tar lite tid att vänja kroppen vid mängden träning även om jag tränat på mycket vid sidan av fotbollen tidigare är det en annan typ av träning nu som jag hoppas ska utveckla mig som fotbollsspelare.

Vad skiljer Nybro IF från de tidigare föreningar?

Då jag bara spelat i division 4 elit som högst tidigare så skiljer det sig väsentligt. Både kravnivån och kvalitén på träning och match är både en och två nivåer upp än tidigare. Framförallt vill jag lyfta fram sättet vi tränar som jag tycker är oerhört utvecklande och liknar nog inte den träning som bedrivs i övriga klubbar i regionen.

Vad är din favoritposition i laget? Och varför?  

Min favoritposition i laget är högerback för där tycker jag att får ut mycket av mina främsta kvalitéer som fotbollsspelare. Sen som ovan nämnt är jag van att rotera på andra positioner också vilket inte är mig emot heller. Man spelar där tränaren tycker det är bäst för laget.

Vilken målsättning har du själv? Och var hamnar vi i årets serie?

Min personliga målsättning är att kunna vara med och bidra så mycket som möjligt med mina kvalitéer under säsongen vilket jag hoppas ska leda till att Nybro IF kan etablera sig i division 2.

Vem tycker du man ska hålla koll på lite extra på när man besöker Victoriavallen säsongen 2016?

Jag vill lyfta fram vår amerikanska mittback Brandon Fricke. Brandon har visat på försäsongen att han är en spelare med goda ledaregenskaper som alltid ger allt även om det kan kosta ett och annat blåmärke. Han kryddar det med fina fötter och en och annan hemvävd amerikansk fint. Så håll koll på Brandon!

Vi säger tack till Marcus, och önskar honom lycka till med säsongen 2016. 

Patrik


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0